Πρωτοπόροι στο χώρο, έχουμε δημιουργήσει μία άρτια οργανωμένη ομάδα καλλιεργητών – συλλεκτών από τον Έβρο έως την Κρήτη και την Κύπρο.

Αυτό μας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να μπορούμε να διαθέτουμε  φρέσκες επιλεγμένες τρούφες άριστης ποιότητας, των οποίων η συλλογή ξεκινάει μόλις  δοθεί η παραγγελία σας.

Παραλαμβάνετε τις τρούφες πλυμένες και βάση των σωστών προδιαγραφών για τρόφιμα απολυμασμένες, έτοιμες προς χρήση. Επίσης, συσκευασμένες σε κουτί πολυστερίνης με παγοκύστη,  που εγγυώνται την διατήρηση τους κατά τη μεταφορά  στη σωστή θερμοκρασία έως την παραλαβή τους. Επίσης, σε ειδική σακούλα που δημιουργεί περιβάλλον τροποποιημένης ατμόσφαιρας και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Για τη διατήρηση του  αρώματος, της γεύσης και των ιδιοτήτων των τρουφών, συνιστούμε την περαιτέρω αποθήκευσή τους στη συσκευασία αυτή στη θερμοκρασία των 2-4οC αλλάζοντας μόνο το χαρτί ή το πανί είναι τυλιγμένες.

Λόγω της σπανιότητας και της άγριας προέλευσής τους, οι παραγγελίες θα πρέπει να δίνονται τουλάχιστον 4-5 ημέρες νωρίτερα.

Η τιμή των άγριων τρουφών είναι χρηματιστηριακή και διαφοροποιείται ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους ανά εποχή του χρόνου.

Για παραγγελίες άνω των 500γρ αναλαμβάνουμε τα έξοδα αποστολής εντός Ελλάδος.

Οι παραγγελίες εξοφλούνται κατά την παράδοση με αντικαταβολή.

Για παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

TUBER MAGNATUM PICO (πολύτιμη λευκή τρούφα)

magnatumΠρόκειται για το πιο σπάνιο είδος τρούφας με τεράστια γαστρονομική και οικονομική αξία.

Εκτός από την περιοχή  Άλμπα της Ιταλίας όπου και ξεκίνησε η συλλογή της για πρώτη φορά, βρίσκεται  εξίσου και σε άλλες περιοχές όπως Κροατία, Σερβία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει βρεθεί στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο.

Έχει µορφή σφαιρική µε ραγάδες και ακανόνιστη µορφή. Η επιφάνεια είναι λεία και βελούδινη. Το χρώµα της ποικίλει από ώχρα µέχρι µπέζ σκούρο.

Έχει διαπεραστικά ευχάριστο άρωμα και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα σαλόνια της υψηλής γαστρονομίας.

Διαθέσιμη από το Σεπτέµβριο µέχρι το ∆εκέµβριο.

 

 

TUBER MELANOSPORUM (πολύτιμη μαύρη χειμερινή τρούφα)

 

imagesΠαράγεται και συλλέγεται στην Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και τελευταία και στην Ελλάδα.

Θεωρείται το κόσµηµα της γαστρονοµίας λόγω της ιδιαίτερης γεύσεως, των άριστων οργανοληπτικών στοιχείων και του αρώµατος που έχει. Επίσης, θεωρείται πολύτιµο είδος στις χώρες που καλλιεργείται για την μεγάλη οικονομική του αξία.

Έχει άρωµα  ευχάριστο και ντελικάτο, καμιά φορά έντονο και το διατηρεί ακόµα και µετά το µαγείρεµα, µε γεύση χαρακτηριστική και εξαιρετική.

Συνήθως έχει  μικρότερο ανάγλυφο και πιο λείο από τις υπόλοιπες μαύρες τρούφες και το εσωτερικό της χρώμα είναι μελανό, εξού και η ονομασία της.

Διαθέσιμη από μέσα Νοεμβρίου έως τέλος Μαρτίου

 

TUBER UNCINATUM (μαύρη φθινοπωρινή τρούφα)

images (1)Χάρη της χαμηλής γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και των μεγάλων υψομέτρων από όπου συλλέγεται, κυρίως σε οξιές και πεύκα, είναι άριστης ποιότητας και έχει υψηλή γαστρονομική αξία, κυρίως εξαιτίας της άγριας προέλευσής της και του ευχάριστου αρώματος της που θυμίζει φουντούκι.

Έχει έντονο και σκληρό ανάγλυφο και το εσωτερικό της  ξεκινά από ανοιχτό μπεζ για να φτάσει έως σκούρο καφέ στην ωρίμανση της.

Λόγω των απαιτητικών συνθηκών που χρειάζεται η συγκεκριμένη τρούφα, υπάρχουν περιορισμένες  καλλιέργειες. Γι” αυτό η εμπορική της αξία είναι αρκετά υψηλή.

Διαθέσιμη από τέλη Σεπτέμβρη µέχρι και τον Φεβρουάριο.

 

 

TUBER BORCHII / BIANCHETTO (λευκή ανοιξιάτικη τρούφα)

αρχείο λήψηςΣυλλέγεται σε αφθονία στην Ελλάδα αφού καρποφορεί από 0 έως 1400 μ. υψόμετρο. Επίσης, προσαρµόζεται σε πάρα πολλά εδάφη, και γι΄αυτό είναι η πιο εύκολη τρούφα για καλλιέργεια.

Έχει ευχάριστο και σκορδάτο άρωμα, χωρίς ανάγλυφο εξωτερικά, ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος είναι αραιός και στην ωρίμανση σκούρος καφέ.

Χρησιμοποιείται πολύ στη βιομηχανία μεταποίησης και έχει αυξανόμενη ζήτηση στο εμπόριο των νωπών.

Διαθέσιμη από το Δεκέμβριο µέχρι τον Απρίλιο.

 

 

TUBER BRUMALE / MOSCATUM

brumale 3Συλλέγεται σε αφθονία στη βόρεια Ελλάδα μέχρι και τη Στερεά. Καρποφορεί από 0 έως και 1300 μ. υψόμετρο και αγαπά τα υγρά ανήλια μέρη.

Έχει γλυκό και διαπεραστικό άρωμα,  μικρό ανάγλυφο και  λείο όπως της πολύτιμης μαύρης χειμερινής, με τη διαφορά ότι είναι πιο μαλακή.

Διαθέσιμη από το Νοεμβριο µέχρι τον Μάρτιο.