Πατατόσουπα με τρούφα

Pureed Broccoli Soup.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 gr ψιλοκομμένο πράσο, 450 gr πατάτες, 2 ½ κούπες (600 ml) φυτικό βούτυρο, 80 gr
  • φρέσκια τρούφα,
  • αλάτι, πιπέρι, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, crème fraîche , ελαιόλαδο, λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε το πράσο σε ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με το πράσο.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο μαζί με το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Περνάμε τη σούπα μας για να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λαδιού τρούφας.
  5. Βάζουμε μια κουταλιά crème fraîche στο κάθε μπωλ και έπειτα σερβίρουμε τη ζεστή σούπα.